SEDMI MEĐUNARODNI DEČJI FESTIVAL /video

Kruševac, odnosno đaci osnovnih škola “Vuk Karadžić”, “Dragomir Marković”, “Branko Radičević” i škola u Žabaru, domaćini su vršnjacima iz Ukrajine, Slovenije, Makedonije, Češke i Nemačke, koji učestvuju na sedmom međunarodnom dečijem festival.

 

Tokom sedmodnevnog Međunarodnog dečijeg festivala, koji je ove godine okupio veliki broj đaka i profesora iz pet zemlja – Ukrajne, Slovenije, Makedonije, Češke i Nemačke, gosti obilaze kulturno-istorijske znamenitosti našeg kraja, upoznaju se sa načinom rada u školama – domaćinima, predstavljaju se programima. U slobodno vreme, u porodicama u kojima su smešteni, druže se, odmaraju, upoznaju sa običajima domaćina.

 

Goste je u ime Grada Kruševca, koji je pokrovitelj Festivala, pozdravila gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, poželevši svima da ponesu pozitivne utiske iz Kruševca. Festival traje do 22. Oktobra. Đaci su tokom Festivala u školama domaćinima učestvovali u brojnim radionicama. Za četvrtak je planiran sportski dan na Bagdali, a za subotu izlet na Jastrebac.

 

Iz godine u godinu broj zemalja iz kojih deca dolaze je sve veći, a pored pomenutih za sledeću godinu učestvovanje na festivalu u Kruševcu najavile su i skole iz Švajcarske, Švedske i Španije.