RHMZ UPOZORENJE: DO PETKA MOGUĆE NEPOGODE SA GRADOM

Za naše područje stiže nam upozorenje Republičkog hidro-meteorološkog zavoda na pojavuintezivnijih pljuskova praćenih gradom.

Naime, do petka se na području Srbije povremeno očekuju pljuskovi i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (preko 20 litara kiše po kavdratu za kratko vreme) uz grad i jak vetar u zoni padavina, naveo je RHMZ.

U Srbiji je danas na snazi žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine. Upozorenje važi za celu teritoriju naše zemlje, a pljuskovi praćeni grmljavinom očekuju se u zapadnoj, istočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i u Šumadiji i Pomoravlju, dok je u ostalim delovima Srbije prognozirana samo grmljavina.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe – navodeno je na sajtu RHMZ-a.