REPUBLIČKI KRIZNI ŠTAB ZASEDA U PONEDELJAK ILI UTORAK

U Srbiji je koronavirus potvrđen kod još 1.497 osoba od testiranih 12.818 uzoraka. Od posledica zaraze preminulo je još 6 osoba. Na respiratorima je 30 pacijenata.

U Srbiji se već nekoliko dana se beleži više od hiljadu novozaraženih, pa stručnjaci upozoravaju da je četvrti talas u zaletu i da moramo da se pridržavamo preventivnih mera. 

Sednica Kriznog štaba na kojoj će se raspravljati o mogućem uvođenju novih mera za sprečavanje daljeg širenja epidemije korone najverovatnije će biti održana u ponedeljak ili utorak.

Ovu informaciju, koju već danima čeka cela Srbija, novinari lista Blic saznali su kroz saopštenje Unije sindikata prosvetnih radnika povodom sastanka sa ministrom prosvete Brankom Ružićem o početku školske godine. Na ovom sastanku je, kako je navedeno, dogovoreno da se ide na to da školska godina počne u redovnim uslovima, ali je navedeno da je ministarstvo pripremilo više modela nastave. Kako je saopšteno, konačna odluka zavisiće „od odluke Kriznog štaba koji će biti održan u ponedeljak ili utorak“.

Medicinski deo republičkog Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa  je tražio konsultacije i sednicu, potvrdio je juče epidemiolog Predrag Kon. Na stolu će, kako očekuje, biti pitanja uvođenja novih mera i načina održavanja nastave u novoj školskoj godini. 

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.