REKONSTRUKCIJA TOPLOVODA OD MILIČINE DO STRAHINJIĆEVE ULICE

U okviru radova na sanaciji i rekonstrukciji toplovodne mreže i priključnih toplovoda, radnici JKP ,,Gradska toplana” Kruševac, juče su počeli rekonstrukciju distributivnog magistralnog toplovoda u delu od ulice Miličine do ulice Strahinjićeve (kroz Lazarev grad).

Početak trase toplovoda koji se rekonstruiše je postojeća toplovodna komora na raskrsnici ulica Stevana Visokog i Miličine, a kraj trase je postojeća toplovodna komora u krugu Porte u neposrednoj blizini Strahinjićeve ulice. Dužina trase je 190 metara, u okviru koje će biti postavljeno oko 400 metara novih cevi.

Ova rekonstrukcija će poboljšati kvalitet grejanja u naselju Ujedinjene nacije, kao i ulicama Damnjana Maksića, Cara Lazara, Slikara Milovanovića i Balšićevoj, koje se snabdevaju toplotnom energijom sa ovog ditributivnog kraka.

Kruševačka toplana je za ovu investiciju izdvojila 7.265.000 dinara, a izvođači radova će biti njeni radnici. Zbog nepristupačnosti terena, neophodne radne snage i građevinskih mašina koji će biti uključeni u rekonstrukciju, ali i činjenice da ovaj magistralni toplovod nije promenjen punih 40 godina, očekujemo da će radovi trajati mesec dana, tačnije do početka avgusta tekuće godine.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.