REALIZOVANA VIDOVDANSKA AKCIJA „TREĆE DETE“

U Mozaik sali Gradske uprave, održana je tradicionalna akcija „Treće, četvrto i peto dete po rođenju“, koju organizuje Odeljenje za društvene delatnosti Gradske uprave i Budžetski fond za populacionu politiku. Generalni pokrovitelj i donator akcije je Grad Kruševac, a danas realizovana akcija je 74. po redu.

Reč je o humanoj i podsticajnoj aktivnosti koja je usmerena ka pospešivanju nataliteta, ali je istovremeno i materijalna podrška roditeljima sa većim brojem dece.

Akcija ima za cilj ohrabrenje mladih da osnuju porodicu kao i pružanje podrške roditeljima u njihovim naporima da budu odgovorni i srećni roditelji po meri svoje dece. Mališane i njihove roditelje pozdravio je gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović. Akcija se održava dva puta godišnje, uoči Novogodišnjih praznika i Vidovdana.

Ovoga puta, poklon čestitke u iznosu od po 15 hiljada dinara obezbeđene su za 87 mališana rođenih u prethodnih šest meseci, od 15.decembra prošle do 15.juna ove godine. Cilj akcije je da mere koje sprovodi grad Kruševac makar malo utiču na poboljšanje demografske slike u Кruševcu i motivišu mlade da se odluče na osnivanje porodice sa više dece.

Program je upriličila plesna grupa “Kruševac”, Kulturnog centra Kruševac.