KRUŠEVAC 28. JUNA OBELEŽAVA VIDOVDAN – DAN GRADA

Kruševac 28. juna obeležava Dan Grada – Vidovdan. Tog dana u Kruševcu će biti održana sednica Vlade Srbije.

Obeležavanje Vidovdana u Kruševcu počeće svetom liturgijom u crkvi Lazarici sa početkom u 7.30, a potom u 10 sati održaće se litija i pomen kod spomenika Kosovskim junacima. U 12 časova uslediće državna ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti Kosovskim junacima, nakon čega će se obratiti premijer Srbije Miloš Vučević.

Posle obraćanja premijera, sledi prikaz dela sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije, uz prisustvo predstavnika Vlade. U 13 časova je polaganje cveća u organizaciji grada kod spomenika Kosovskim junacima. U 17 časova je otvaranje novog igrališta za odbojku na pesku (kod Hale sportova). U 18 časova je otkrivanje bista glumcima Miliji Vukoviću i Marku Živiću, na Trgu glumaca, a za 19 časova zakazana je svečana sednica Skupštine grada Kruševca na kojoj će biti dodeljene Vidovdanska nagrada i priznanja. Ovogodišnji dobitnik Vidovdanske nagrade je ministar finansija Siniša Mali.

Zbog sednice Vlade Republike Srbije koja će biti održana u Kruševcu, u petak 28. juna, određene službe Gradske uprave radiće u izmenjenom terminu počev od 12.30 časova.To su sledeća odeljenja: Odeljenje za urbanizam i građevinarstvo, Odeljenje za opštu upravu i zajedničke poslove (matična služba), Odeljenje za stambeno-komunalne i imovinsko-pravne poslove, Odeljenje za investicije, privredu i zaštitu životne sredine (APR i turizam) i Odeljenje za inspekcijske poslove.

U centralnim gradskim ulicama biće na snazi zabrana saobraćaja  od 27. juna u 8 časova do 28. juna u 23 sata.