PUŠTENE U RAD GRADSKE FONTANE I JAVNE ČESME

Uoči manifestacije „Dan voda“ – 22. marta, JKP „Vodovod-Kruševac“ već nedelju dana sukcesivno vrši pripreme za puštanje u rad gradskih fontana. Tom prilikom fontane su očišćene od kamenca i ostalih nečistoća, proverene su instalacije, a potom je izvršeno puštanje vode. Glavna gradska fontana još uvek se neće pustiti u rad jer će do kraja meseca otpočeti radovi na njenoj rekonstrukciji. JKP „Vodovod-Kruševac“ je planom i programom za 2019. godinu opredelio sredstva za ovu rekonstrukciju, čija vrednost radova iznosi do milion dinara i sproveo Tender za nabavku izvođača radova. Do sada su puštene u rad:

 

– fontana „Maslačak“ kod kružnog toka „Merkur“,
– fontana kod kružnog toka u Ulici Blagoja Parovića,
– fontana na Platou ispred Doma Sindikata.
– fontana kod kružnog toka u Ulici Luke Ivanovića, kao i
– fontana kod zgrade Suda.

 

Takođe, u rad su puštene i javne česme na sledećim lokacijama: Trg Kosturnica, Centar grada, Stara zelena pijaca, Rasadnik, Slobodište, Bagdala, Trg Despota Stefana, Porta, crkva Sv. Đorđe, OŠ Nada Popović, ispred upravne zgrade vodovoda, plato ispred zgrade suda i Pionirski park.

 

JKP „Vodovod – Kruševac“ redovno vrši održavanje gradskih fontana i javnih česama, a Zavod za javno zdravlje Kruševac kontrolu kvaliteta vode za piće.

 

JKP „Vodovod – Kruševac“