PROMOCIJA ZBIRKE PESAMA „LJUŠTENJE MJESEČINE“ MR SLOBODANA ČUROVIĆA U BELOJ SALI KCK

U čertvrtak, 15. marta 2018. godine u Beloj sali КCК sa početkom u 20 sati biće predstavljena zbirka pesama „Ljuštenje mjesečine“ mr Slobodana Čurovića, književnika i profesora književnosti iz Podgorice. Čurović je prošle godine bio gost našeg grada kad je predstavio delo od naciolanog značaja – „Pravoslavni srpski kalendar“.
„Ljuštenje mjesečine“, ili kao stoji u podnaslovu, je zbirka ljubavnih pesama za razonodu i bol. Objavljena je priošle godine u izdanju Кiževnog kluba „Marko Miljanov“ u bibloteci „Prizvani“. O najnovijoj Čurovićevoj knjizi, a napisao ih je oko dvadeset, Vera Ponti piše sledeće:
„Pevati o ljubavi u obezdušeno vreme ravno je poduhvatu osvajanja Meseca i isto je što i ljuštenje mesečine, skoro nemoguće, anahrono. Zalutati, a ne naći puta, to može samo pesnik. Ali, šta zna ona, ljubav, bezvremena? “Ljubav nema godine, ona se uvek rađa.”
Čurović je za svoj književni rad dobio od Udruženja književnika Crne Gore prestižnu nagradu « Marko Miljanov « i „Vidovdansku povelju“. Poezija mu je prevođena na ruski i bugarski jezik . Zastupljen u nekoliko Antologija poezije i aforizama . Član je Udruženja književnika Srbije , Udruženja književnika Crne Gore . Tvorac umetničkog projekta «Ars fluid « i predsednik NVO «Apis» – Amanet pisma i Srbstvo, Кnjiževnog kluba „Marko Miljanov“ i Uskočko guslarsko-pjesničkog društva „Petar Кršikapa“. Poverenik Udruženja “Ćirilica“ za Podgoricu, čiji je predsednik Dobrica Erić.
Na promociji zbirke pesama „Ljuštenje mjesečine“ u Кruševcu pored autora učestvuju i članovi Dramskog studija „Bata Miladinović“ КCК.