PRIJEM ZA NAJBOLJE KARATISTE KARATE KLUBA „KRUŠEVAC“

Karate klub “Kruševac” sa mnogobrojnih nacionalnih i međunarodnih takmičenja uvek se vraća sa medaljama i nagradama u svim kategorijama. Pored toga što je kruševački najtrofejniji sportski klub, karate klub Kruševac je organizator velikih takmičenja koji okuplja kartiste iz celog sveta. Ovo je ujedno i bio razlog današnjeg prijema u Gradskoj upravi Kruševac.

Karatisti Karate kluba Kruševac osvojili su zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za juniore u konkurenciji 427 takmičara iz 35 država u Švajcarskoj. U konkurenciji borba timova iz 12 evropskih zemalja srpski tim u sastavu Luka Jovanović, Dimitrije Jovanović i Nemanja Savić u polufinalu je pobedio tim Engleske, u finalu tim iz Francuske pa je Srbija na prvom mestu. Zlatna odličja pripala su Luki i Dimitriju Jovanoviću u sastavu borba tima Srbije kao i Đordju Nedeljkoviću koji je bio u kata timu Srbije.

Na Balkanskom prvenstvu u Skoplju, nastupili su karatisti iz sedam zemalja a među njima i Srbija. Za našu reperezentaciju takmičilo se 14 predstavnika Karate kluba “Kruševac”. Osvojivši 28 medalja od čega 12 zlatnih, 9 srebrnih i 7 bronzanih, Karate klub ,,Kruševac“ zvanično je postao najuspešniji klub na Balkanu.