PRIJEM POVODOM DANA SVETOG SAVE U GRADSKOJ UPRAVI KRUŠEVAC

Povodom obeležavanja dana Svetog Save, Gradsko veće grada Kruševca i ove godine je donelo Odluku o nagrađivanju najboljih učenika osnovnih i srednjih škola i studenata.  Za razliku od prethodnih godina i s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, prijem za dva Svetosavska studenta danas je priređen u Kabinetu gradonačelnika. Primila ih je gradonačelnik Jasmina Palurović, uz prisustvo zamenika gradonačelnika Aleksandra Jovanovića i pomoćnika za društvene delatnosti Jelene Todorović.

Nevena Ristić, student je druge godine Filozofskog fakulteta u Nišu, a Kristina Balević, takođe druga godina, Akademije strukovnih studija iz Kragujevca – odsek informatika i računarstvo.

Na početku razgovora, Gradonačelnica je podsetila da se studenti, inače stipendisti Fonda grada Kruševca, nagrađuju od 2014.godine, a do sada je titulu „Svetosavskih“ zaslužilo njih 74-oro.

Takođe, najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola (27-oro) pripale su novčane nagrade u iznosu od 10.000 dinara, knjige „Kulturna istorija Srba“, autora Vladimira Ćorovića i posteri nagrađenih đaka, što će im biti uručeno od strane direktora škola.

Studentkinje Nevena i Kristina primile su od Gradonačelnice novčane iznose od po 20.000 dinara i knjigu „Kosovo – prvi prag Srbije“.

„Vi ste izabrane kao primer mladima da se ugledaju na vas. Radom, znanjem i zalaganjem svrstali ste se u red najlepšeg što Srbija ima – obrazovane i pametne mladosti. Ova nagrada je samo mali podstrek i uspomena koja će vas uvek podsećati da Kruševac misli na vas. Nadam se da ćete se nakon uspešno završenog školovanja, vratiti u rodni grad i energijom i znanjem svojstvenim mladima, pomoći njegovom daljem razvoju i prosperitetu. Učite, obrazujte se i ulažite u sebe uz najvažniju poruku Svetosavlja – da budete čestiti i dobri ljudi. Vaš zadatak je da svet menjate na bolje“.

Nevena Ristić i Kristina Balević zahvalile su se na poklonu i prijemu priređenom u čast Svetog Save, a tokom neformalnog razgovora, njihov predmet interesovanja najviše je bio fokusiran na delokrug rada Gradonačelnika i rukovodstva Grada.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.