PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS U KRUŠEVCU

 

 

 

Danas, 14. juna, zvaničnom otvaranju fabrike „Kromberg i Šubert“ na lokaciji Stari aerodrom u Kruševcu prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predstavnici diplomatskog kora, lokalne samouprave kao i najviše rukovodstvo kompanije.Planirano je da se prisutnima na otvaranju fabrike iz oblasti auto industrije obrate predsednik Srbije Aleksandar Vučić, vlasnik kompanije „Kromberg i Šubert“ Hans Oto Kromberg, ambasador Nemačke u Srbiji Axel Ditman i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

 

 

Podsetimo, Ugovor o izgranji fabrike „Kromberg i Šubert“ u Kruševcu potpisan je u oktobru 2016. kada je saopšteno da je investiciju vrednu oko 29 miliona evra sa 9,5 miliona podsticajnih sredstava podržala Vlada Srbije. Grad Kruševac je ustupio 6,2 hektara zemljišta na Starom aerodromu i obezbedio infastrukturne priključke. Proizvodni pogon u Kruševcu zapošljava oko 600 radnika dok je do kraja godine planirano da se otvori još 200 novih radnih mesta.

 

„Kromberg i Šubert“ je porodična firma sa tradicijom od preko 100 godina, proizvodi kablove za automobilsku industriju, isključivo za kompanije nemačkog porekla i na 30 lokacija u svetu ima oko 50 hiljada radnika.