POVODOM SVETSKOG DANA ZDRAVLJA ORGANIZOVANO SPORTSKO TAKMIČENJE U OŠ “DRAGOMIR MARKOVIĆ”

Svetski dan zdravlja – 7. april, ove godine se obeležava pod sloganom “Moje zdravlje-moje pravo“. Ova tema se praktično oslanja na prošlogodišnju akciju “Zdravlje za sve“ i ne samo da odražava potrebu za unapređenjem zdravstvene zaštite kao osnovnog ljudskog prava, već i podstiče pojedince i zajednice da preuzmu aktivnu ulogu u zaštiti i promociji svog zdravlja.

U okviru društvene brige za zdravlje obezbeđuje se zdravstvena zaštita koja pored ostalog obuhvata i otkrivanje i suzbijanje faktora rizika za nastanak oboljenja i sticanje znanja i navika o zdravom načinu života. S tim u vezi, Zavod za javno zdravlje Кruševac u saradnji sa Patronažnom službom DZ Кruševac u OŠ “Dragomir Marković“ organizovao je sportsko takmičenje u basketu i slobodnim bacanjima, za učenike viših razreda, na sportskim terenima ove škole.

Učesnicima takmičenja, Zavod je poklonio majice pod sloganom “Majice za zdravlje“, a Patronažna služba je učesnicima merila pritisak pre i posle sportskih aktivnosti. Prisutnima je podeljen propagandni materijal.