EKOLOŠKA AKCIJA ČIŠĆENJA JEZERA ĆELIJE

JКP „Vodovod – Кruševac“ je juče sprovelo najveću akciju čišćenja akumulacije Ćelije u cilju zaštite vodnih resursa i očuvanja životne sredine. Ova akcija  okupila preko 200 učesnika iz Кruševca, Brusa, Blaca i Prokuplja. Svesni značaja zaštite akumulacije, JКP „Vodovod – Кruševac“ ističe da se akcija sprovodi u zoni sanitarne zaštite, gde je akumulacija Ćelije ključno izvorište za snabdevanje vodom za piće stanovnika grada Кruševca, opština Aleksandrovac, Ćićevac i delom Trstenika.

Čišćenje akumulacije Ćelije započeto je od Zlatarskog basena, šireći aktivnosti nizvodno, prema Vasićkom i Vodozahvatnom basenu. Tokom akcije komunalni otpad je prikupljan u priobalju akumulacije i sakupljeno je preko 1.500 džakova.

Ekološka akcija se sprovela u saradnji sa Opštinom Brus, JКP „Rasina“ Brus i Mesnom zajednicom Zlatari, a učestvovali su i Turistička organizacija Brus, OŠ „Branko Radičević“ iz Razbojne, udruženje „Osmeh “ Brus, Penzionersko udruženje Brus, Crveni krst Brus, Lovačko udruženje „BLACE“, Ribolovačko udruženje „Bistro“ Blace, Rasina plus iz Кruševca, Graditelji mira – udruženje ratnih vojnih invalida Кruševac, Udruženje veterana Кruševac, Vojni sindikat „Gvozdeni puk“, Unije sindikata prosvetnih radnika, gradsko rukovodstvo grada Prokuplja i ostali ekolozi i ljubitelji prirode.

JКP „Vodovod – Кruševac“ izražava zahvalnost svim učesnicima na njihovom angažmanu i poziva sve građane da se pridruže naporima u očuvanju ovog ključnog vodnog resursa.