POSLEDNJI KOVID POZITIVAN KORISNIK EVIDENTIRAN JE 12. DECEMBRA 2020.

„Trenutna epidemiološka situacija u kruševačkom Gerontološkom centru je stabilna, korisnici usluga ove ustanove socijalne zaštite su dobrog opšteg stanja. Svi korisnici i zaposleni su afebrilni, a poslednji kovid pozitivan korisnik evidentiran je 12. decembra 2020. godine“, navodi se u pisanom odgovoru Gerontološkog centra na pitanja redakcije TV Jefimija o epidemiološkoj situaciji u ovoj ustanovi.

O vakcinaciji korisnika, nadležni u Gerontološkom centru kažu: „30. decembra prošle godine u Gerontološkom centru Kruševac obavljena je vanredna preporučena imunizacija 72 korisnika protiv Covid-19 virusa vakcinom Pfizer-BioNtech. Planirana revakcinacija sprovedena je u predviđenom roku, odnosno 21. januara ove godine, a istog dana je sprovedena vakcinacija još 22 korisnika, koji su ispunjavali uslove i dali pisanu saglasnost da prime prvu dozu vakcine kineskog proizvođača Sinofarm“.

U pisanom saopštenju Gerontološkog centra dalje se navodi da je Krizni štab za suzbijanje širenja virusa Covid-19, na sednici održanoj u petak 29. januara 2021. godine, na inicijativu ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević, doneo odluku da će korisnicima ustanova za smeštaj starih lica, koji su prošli kompletnu proceduru vakcinacije, biti omogućene posete u kontrolisanim uslovima, uz poštovanje svih epidemioloških mera.

U zaključku saopštenja, Gerontološki centar Kruševac podseća da je do trenutka sprovođenjacelokupne procedure vakcinisanja, njihovim korisnicima omogućeno da se putem video poziva vide i čuju sa svojim srodnicima.