OTVOREN KONKURS „POKRENIMO NAŠU DECU“

Učitelji i odeljenja od 1. do 4. razreda svih osnovnih škola u Srbiji do 04. novembra 2019. godine mogu da se prijave na novi konkurs u okviru programa „Pokrenimo našu decu“.

 

Konkurs „Pokrenimo našu decu“ organizuje se u okviru istoimenog programa kojim brend Aqua Viva kompanije Knjaz Miloš i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u saradnji sa Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta, uvode dodatnu svakodnevnu petnaestominutnu fizičku aktivnost u osnovne škole u Srbiji. Osnovni cilj programa je promocija zdravlja i fizičke aktivnosti, a u svrhu prevencije i korekcije deformiteta izazvanih neaktivnim i sedentarnim načinom života kod dece. Aqua Viva je i ove godine pripremila vredne nagrade u vidunovih i sadržajnih paketa rekvizita za fizičku aktivnost za 36 odeljenja širom zemlje. Tri prvoplasirana odeljenja, osim paketapodsticajnih rekvizita za vežbanje, osvojiće i sedmodnevnu rekreativnu nastavu, dvodnevni i jednodnevni izlet za sve učenike odeljenja, kao i vaučere za putovanja za učitelje. Zainteresovani učitelji više informacija i prijavni formular mogu da pronađu na sajtu brenda Aqua Viva. Rezultati konkursa i proglašenje pobednika biće na dan školske slave, 27. januara 2020. godine.

 

Pobednici prethodnog konkursa „Pokrenimo našu decu“ proglašeni su u januaru ove godine.  Stručni žiri odabrao je 36 pobedničkih odeljenja, koja su nagrađena sadržajnim paketom korisnih i zanimljivih rekvizita za vežbanje. Dodatno, šampioni konkursa, učenici odeljenja III-2 OŠ “Miloje Zakić” iz Kuršumlije proveli su sedam dana na rekreativnoj nastavi na Divčibarama. Drugo i treće mesto zauzeli su učenici odeljenja I-1 OŠ “Knez Lazar” iz Lazarevcai I-3OŠ “Ivo Andrić” iz Beogradai time osvojilidvodnevni izlet na Divčibarama, odnosno jednodnevni izlet na Rudniku.