OTVOREN JE TRODNEVNI „LOVE FEST“ U VRNJAČKOJ BANJI

U Vrnjačkoj Banji sinoć je, uz poštovanje preventivnih mera, otvoren trodnevni festival „Lav fest“ (Love Fest), na kome se očekuje 50.000 posetilaca. Festival je otvoren u prisustvu ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, koja je tom prilikom istakla da je Vrnjačka Banja već prepoznata kao vrhunska turistička destinacija u Srbiji. Republika Srbija od januara do juna ove godine već ima preko tri miliona noćenja, od čega samo u Vrnjačkoj Banji preko 280.000.

Vrnjačka Banja se, zahvaljujući ulaganjima resornih ministarstava, Vlade Republike Srbije, kao i privatnika koji su uložili u razvoj turizma, svrstava u destinacije koje se nalaze u samom vrhu turističke ponude Srbije. Festival „Love fest“ u Vrnjačkoj Banji je muzički događaj tokom kojeg posetioci mogu uživati u različitim muzičkim žanrovima, sa posebnim akcentom na promociji elektronske muzike. Taj festival svake godine, tokom tri dana, ugosti veliki broj posetilaca.

Pred otvaranje „Lav festa” ministarka Matić je obišla punktove za brzo antigensko testiranje, koje je bilo obavezno za one koji nisu imali potvrdu o vakcinaciji ili preležanom kovidu 19 i tom prilikom čestitala organizatorima na dobroj organizaciji kada je u pitanju sprovođenje mera zaštite. „Organizatori su mi rekli da je danas bilo preko 6.000 testiranih, među kojima najviše mladih, a od toga je bilo pozitivnih samo osmoro, koji su odmah prebačeni u Dom zdravlja i oni su dalje naravno, već po medicinskom protokolu, zadržani. Mislimo da je ova vrsta organizacije i protokola, kada govorimo o zaštiti od kovida 19 ključna i da bi trebalo da se primenjuje prilikom organizacije svih manifestacija u Srbiji, a biće ih još mnogo tokom avgusta i septembra i verujemo da će i druge lokalne samouprave i organizatori ovakvih i sličnih manifestacija primenjivati ovaj uspešan recept”, poručila je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.