OPŠTA BOLNICA DOBILA 6 RESPIRATORA, PACIJENTI VEĆ PRIKLJUČENI

Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu rekla je danas za Radio-televiziju Srbije da je u toj ustanovi trenutno hospitalizovano 60 pacijenata, što potvrđuje i današnji izveštaj ZZJZ Kruševac. Prema rečima Stević Gajić, hospitalizovani pacijenti su sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom, od kojih je osmoro u teškom stanju i oni su priključeni na mehaničku ventilaciju. Doktorka Opšte kruševačke bolnice je navela da je bolnica u Kruševcu u petak dobila šest respiratora i da su oni odmah stavljeni u funkciju. Takođe, kaže, završen je i dovod kiseonika do Infektivnog odeljenja, tako da je pacijentima omogućena i kiseonična terapija. To u ovom trenutku omogućava 34 priključka sa kiseonikom sa mogućnošću proširenja na 42.

Stević Gajić je istakla da je treći talas koronavirusa mnogo teži od drugog, a da su pacijenti koji se nalaze na lečenju starosti od više od 60 godina.

Opšta bolnica Kruševac za lečenje kovid pacijenata opredelila je ukupno 11 respiratora i 150 postelja. Među obolelima je i sedam zdravstvenih radnika, svi sa blažom kliničkim slikom ili su asimptomatski.

Izvor: rts.rs