OBEZBEĐENO 10.000 VIZIRA ZA ĐAKE KOJI NE MOGU DA NOSE MASKE

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je obezbeđeno 10.000 vizira za učenike koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske. Šef kabineta ministra prosvete Nenad Radić rekao je da će viziri preko školskih uprava biti raspoređeni školama u Srbiji.

Prema njegovim rečima, resorno ministarstvo je svakodnevno u kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i dobilo je uveravanja da su obezbeđene dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve obrazovne ustanove. On je dodao da je to ministarstvo kontaktiralo i pojedine lokalne samoupravama u kojima je u toku formiranje organa upravljanja, navodeći da je reč o manjem broju lokalnih samouprava od kojih je ministarstvo dobilo uveravanja da su obezbeđena potreba sredstva, kao i da postupaju u skladu sa svojim obavezama.

Radić je naveo da su učenički i studentski domovi spremni za početak rada i novu školsku godinu, kao i da ministarstvo „radi na obezbeđivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove“.