OBELEŽAVANJE 650 GODINA OD OSNIVANJA KRUŠEVCA

Povodom Vidovdana i 650 godina od osnivanja srednjevekovne srpske prestonice, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Kruševcu. Vučić je položio venac na Spomenik kosovskim junacima, čiji je kamen temeljac postavio kralj Aleksandar Obrenović,1889. godine, a svečano otkriven u prisustvu kralja Petra Prvog Karađorđevića 1904. godine. Na stotine Kruševljana dočekalo je predsednika na Trgu kosovskih junaka.

“Danas je Vidovdan, dan kada se sve vidi, kada se vidi ko je vera, a ko nevera. Srpski duh je nepokoran i nepokolebljiv i nikada nije ustuknuo pred osvajačima. Vi danas ovde u Kruševcu najbolje pokazujete kako je to ostati, postojati i gledati u budućnost”, rekao je Vučić.

“Danas sam posebno srećan što se nalazimo u Kruševcu, Lazarevom gradu. Vi ovde danas na poseban način pokazujete kako možemo da se sećamo naših kosovskih korena. Mi danas slavimo Vidovdan kao pobednici, kao slobodni i ponosni ljudi. Poraz i predaja za nas više nisu opcija. Srbija koju su hteli da ubiju i zatru, ne samo da nije umrla, Srbija danas snaži i jača svakog dana. Srbija je slobodna i slobodarska zemlja, u njoj niko ne odlučuje nego njeni građani. Retke su zemlje koje moju time da se pohvale”, rekao je Vučić.

U Mozaik sali Gradske uprave zaseda Vlada Srbije. Predsednik Vučić danas će obići i rekonstruisan Dijagnostički centar.