OBELEŽAVANJE 19. GODIŠNJICE BOMBARDOVANJA VARVARINA

Opština Varvarin u utorak i sredu, 29. i 30. maja 2018. godine, povodom 30. maja, 19. godišnjice bombardovanja mosta u Varvarinu, organizuje niz aktivnosti.

 

U utorak, 29. maja, sa početkom od 10 časova, u Hali sportova S.T.C. „Temnić“ u Varvarinu, O.Š. „Jovan Kursula“ organizuje utakmicu u malom fudbalu, dok će u Maloj sali Opštinske biblioteke Varvarin, takođe u utorak, biti otvorena izložba najboljih radova i dodela nagrada sa tradicionalnog likovno-literarnog konkursa „MOST“.

Centralno dešavanje povodom 19. godišnjice stradanja 10 civila u bombardovanju varvarinskog mosta 30. maja 1999. godine biće održano pored spomen obeležja žrtvama Masakra u Varvarinu, kod mosta na obali Velike Morave, tačno u podne (12.00 časova), u sredu 30. maja 2018. godine, gde će biti održan pomen žrtvama. Tom prilikom, posle polaganja venaca na spomenik stradalima u NATO agresiji od strane rodbine stradalih, delegacija Vojske Srbije, opština i gradova, preduzeća i ustanova, političkih stranaka, škola, udruženja, sportista i ostalih gostiju, okupljenima će se obratiti predsednik opštine Varvarin, gospodin Vojkan Pavić i predsednik Skupštine opštine Varvarin, gospodin Dragoljub Stanojević. Posle obraćanja predstavnika lokalne samouprave, prigodan program će izvesti učenici Srednje škole Varvarin, a zatim će đak generacije Srednje škole Varvarin spustiti venac sa mosta u Veliku Moravu.

Pored centralnog obeležavanja pored spomen obeležja kod mosta u Varvarinu, 30. maja će biti održana i dva memorijalna sportska takmičenja.

 

U 08.00 sati 30. maja, ispod mosta na obali Velike Morave, biće održan Memorijalni KUP ribolovaca, dok će istog dana, sa početkom od 15.00 časova, u prostorijama Mesne zajednice Grad Varvarin biti održan Memorijalni turnir u šahu.