NESTALA DVOGODIŠNJA DEVOJČICA IZ BORA

Danas popodne je u okolini Bora nestala dvogodišnja devojčica Danka Ilić.

MUP je po prvi put aktivirao sistem potrage „Pronađi me“ po uzoru na „Amber Alert“ za devojčicu Danku Ilić (2), koja je nestala danas tokom popodneva u okolini Bora.

Danka Ilić, starosti 2 god. nestala oko 13.45 u Boru, smeđe kose, visina 85 cm, nosi maslinastu jaknu, ljubičaste pantalone – glasi sms poruka.

Policija, koja po kiši pretražuje teren u potrazi za Dankom, zamolila je večeras okupljene građane da se raziđu, kako ne bi ometali pse tragače u potrazi za nestalim detetom. Policija je počela pretragu terena i termovizijskim kamerama i poručili su da će potraga za malom Dankom trajati celu noć.

Teren od 6, 7 kilometara pretražen je po nekoliko puta, ali dete još uvek nije pronađeno.

Roditelji apeluju na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju ili vide negde Danku da obaveste policiju ili da se jave na broj telefona 0652816041. Dete je na sebi imalo ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, vezanu kosu. Odaziva se na ime, ali ona je još mala, ona još ne priča. Javili su se ljudi da je viđena kod neke zgrade, ali nije tu“, rekla je uplašena majka devojčice.

Kako se nezvanično saznaje poslednji put ju je navodno video jedan čovek kako ide ka šumi.

Objave putem različitih medija, preko sistema „Pronađi me“ – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.