MLADE FUDBALERKE ŽFK “NAPREDAK” IZ KRUŠEVCA PUTUJU U SPLIT

Posle pet i po meseci tokom kojih je organizovano preko osamdeset događaja, svečano je završena deveta sezona Dunav osiguranje Sportskih igara mladih. Prethodnih nedelju dana, najbolji SIMOVCI iz više od pedeset mesta širom Srbije družili su se i takmičili u Vrnjačkoj Banji.

Finalni turniri održani su u deset sportskih disciplina u kojima se SIMOVCI tradicionalno takmiče: stoni tenis, rukomet, odbojka na pesku, atletika, odbojka, basket 3×3, tenis, šah, „Lino između dve vatre“ i mali fudbal za mlađe generacije i Coca Cola kupa za dečake i devojčice 2006. godište i mlađe. Na Međunarodnu završnicu u Split putuju deca iz preko dvadeset mesta širom Srbije. Ove godine, najviše putnika za Split krenuće iz Čačka, a u timu Srbije biće i dečaci i devojčice iz Surdulice, Umčara, Selnče, Beograda, Novog Pazara, Ugrinovaca, Novog Sada, Valjeva…

Poslednjih dana takmičenjima na sportskim terenima gledali smo turnire u šahu, igri “Lino između dve vatre”, a održano je i finale turnira Coca Cola kup za dečake i devojčice. Vizom za Split i zlatnim medaljama okitili su se fudbaleri iz ekipe “Kolumbija” iz Surdulice i  mlade fudbalerke iz ŽFK “Napredak” iz Kruševca. Vicešampioni turnira su dečaci Petrovca na Mlavi i devojke iz ŽFK “Novi Pazar”.

Tokom takmičenja u Vrnjačkoj Banji SIMOVCIMA su podršku pružili i naši proslavljeni sportisti. U Vrnjačkoj Banji sa decom su se družili Dejan Tomašević, Ratko Nikolić i Stefan, a finalne utakmice Coca Cola kupa koje su odigrane u SC „Ibar“ u Kraljevu pratio je Dragiša Binić, legenda Crvene Zvezde u društvu predsednice Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marije Mihajlović, gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića i predsednika opštine Arilje Predraga Maslara.

Šampionkama iz Kruševca medalje je dodelio generalni direktor kompanije Coca Cola HBC Svetoslav Atanasov.

Druženje najboljih SIMOVACA u Splitu održaće se od 15. do 20. avgusta.