MINISTAR VANJA UDOVIČIĆ POSETIO KRUŠEVAC /video

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Kruševac, gde je sa gradonačelnicom Jasminom Palurović, predsednikom Skupštine Živojinom Miloradovićem, pomoćnikom za sport Predragom Milenkovićem i načelnikom Školske uprave Zoranom Askovićem, obišao OŠ „Strahinja Popović“ u selu Dvorane i OŠ „Velizar Stanković Korčagin“ u Velikom Šiljegovcu.

 

Ministar Udovičić je u selu Dvorane, u OŠ „Strahinja Popović“ koja je osnovana 1892. godine i pohađa je 165 učenika u 7 područnih odeljenja, posetio čas fizičkog vaspitanja i razgovarao sa nastavnicima i učenicima koji već koriste donirane komplete opreme za fiskulturnu salu: košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.
Takođe, u Velikom Šiljegovcu u OŠ „Velizar Stanković Korčagin“ koja radi od 1865. godine i ima 465 učenika, ministar Udovičić je prisustvovao javnom času fizičkog vaspitanja i uručio i toj školi donaciju kompleta opreme za fiskulturnu salu.

 

Ova poseta je deo velike akcije Ministarstva i Saveza za školski sport Srbije tokom koje je obezbeđeno da opremu za fiskulturnu salu dobije ove godine 95 škola i da se nastavi i sledeće godine za još 90.

 

Cilj je da se obezbede adekvatni uslovi za bavljenje školskim sportom, a kao rezultat je da se u poslednje četiri godine broj dece u tom sistemu povećao sa 120.000 na 170.000.