MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA BRATISLAV GAŠIĆ OBIŠAO POVREĐENE POLICAJCE

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je kasno sinoć u Urgentnom centru sedmoricu policajaca koji su povređeni tokom pokušaja učesnika protesta koje predvodi lista „Srbija protiv nasilja“ da nasilno uđu u zgradu Skupštine grada Beograda.

Ministar im se tom prilikom zahvalio na istrajnosti, strpljenju i profesionalizmu kojim čuvaju mir i bezbednost građana i štite zakone Republike Srbije.

„Mnogi ne bi trpeli ono što ste vi podneli večeras kako bi odbranili pokušaj nasilnog upada u zgradu gradske Skupštine. Mržnja kojom su jurišali ka vama je nezamisliva, a napadi na policajce koji štite zakone Republike Srbije su nedopustivi. Vi ste nečija braća, sinovi, očevi, a to niko od onih koji propagiraju nasilje ne uzima u obzir. Hvala vam jer država Srbija može da računa na vas, a posebno na tome jer naši građani znaju da ste vi ta nepremostiva prepreka svakom zlu, obesti i nasilju koji prete da ugroze njihovu bezbednost. Jer znaju da ste spremni i nepokolebljivi u zaštiti svojih građana, svoje države i njenih institucija“, poručio je povređenim pripadnicima MUP-a ministar Gašić.

Neposredno pre obilaska povređenih policajaca u Urgentnom centru ministar je obišao i njihove kolege u centru grada koji su angažovani na očuvanju javnog reda i mira i  zaštiti državnih institucija.