METEOS: VREME PROMENLJIVO, ALI TOPLO

U noći petak na subotu prolazno naoblačenje može uzrokovati slabu kišu ponegde na severu Srbije. U subotu se ova oblačnost premešta dalje ka jugoistoku. Na severu sunčani intervali popodne, a u ostalim krajevima dnevni razvoj oblaka koji mogu uzrokovati kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove, sa nešto većom šansom na jugozapadu Srbije. Vetar slab južni, i jugoistočni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 2°C u Dimitrovgradu do 10°C u Beogradu, a maksimalna od 18°C do 21°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 8°C do 14°C.

U subotu u Kruševcu promenljivo oblačno i malo toplije nego u petak. Popodne uz razvoj oblaka je moguća kratkotrajna lokalna kiša. Vetar slab istočni i južni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6°C, maksimalna do 19°C. 

U nedelju sunčani periodi uz dalji manji porast temperature. Biće malo nestabilnije uz dnevni razvoj oblaka i moguću ređu pojavu kratkotrajne kiše ili sa ponekim lokalnim pljuskom. Vetar slab severni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 6°C do 10°C, a maksimalna od 20°C do 22°C. Uveče suvo. Temperatura u 22 sata od 9°C do 15°C.

Prva dva dana maja, u ponedeljak i utorak, još malo toplije sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka. Dnevna temperatura malo iznad 20°C sa manjom šansom za kratkotrajne lokalne pljuskove popodne, pre svega na jugu i istoku Srbije. U većini predela ipak suvo.