METEOS: U SUBOTU TOPLO UZ UMEREN JUŽNI VETAR

U subotu toplo za ovo doba godine uz jak južni i jugoistočni vetar u pomoravlju i podunavlju, kao i na planinama. Tokom dana promenljiva oblačnost sa povremenom kišom na jugozapadu i jugu Srbije, kao i u Timočkoj Krajini. U ostalim predelima je kiša malo verovatna, posebno u košavskom području. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 1°C u Negotinu do 11°C u Vršcu, a maksimalna od 10°C u Dimitrovgradu i Novom Pazaru do 15°C u Loznici, a u Negotinu samo 6°C uz oblačno vreme i kišu.

U subotu u Kruševcu toplo za ovo doba godine uz umeren južni vetar. Biće promenljivo oblačno sa malo kiša popodne i uveče. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 6°C, a maksimalna 13°C.

U nedelju takođe toplije od proseka uz naoblačenje sa povremenom kišom. Južni vetar će postepeno slabiti. Krajem dana i u noći ka ponedeljku kiša će biti jača uz postepeni pad temperature. Sneg će se intenzivno topiti na planinama do 1500 mnv uz porast vodostaja na rekama za vikend i početkom iduće sedmice. U ponedeljak zahlađenje sa kišom koja će preći u susnežicu i vlažan sneg i u nižim predelima do kraja dana, najpre na severu i zapadu Srbije. U utorak hladnije uz susnežicu i sneg povremeno, a od srede sledi manji porast temperature.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.