METEOS: U SREDU SUVO SA SUNČANIM PERIODIMA

U sredu ujutru mraz i ponegde magla. Na visini tokom dana dolazi malo toplija vazdušna masa, ali zbog toga može biti dužeg zadržavanja magle, pre svega po kotlinama. Tokom dana sunčani periodi sa sumaglicom ponegde uz manji porast dnevne temperature u odnosu na utorak. Malo niskih oblaka biće u centralnim  i južnim predelima. Vetar slab promenljiv, ujutru zapadni, a popodne južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -9°C do -1°C, maksimalna od 2°C na jugu i jugoistoku Srbije do 7°C u Negotinu i Loznici. Uveče suvo. Temperatura u 22h od -3°C do 1°C.

U sredu ujutru u Kruševcu mraz, a tokom dana sumaglica i sunčani intervali uz promenljivu nisku oblačnost. Vetar slab, zapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -6°C, a maksimalna do 4°C. 

U četvrtak ujutru mraz i sunčani periodi pre podne, a od sredine dana u Vojvodini naoblačenje sa kišom koja se premešta popodne sa severa ka centralnim predelima. Usled pada temperature kiša prelazi u susnežicu i sneg popodne u Vojvodini, a uveče u zapadnim i centralnim predelima. Vetar slab do umeren južni, na severu kasnije popodne u skretanju na severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -11°C na jugu do -1°C na severu, a maksimalna od 4°C na severu do 9°C u Negotinu.

U petak hladnije sa snegom u centralnim i južnim predelima, a na severu suvo uz sunčane periode. U subotu i nedelju vrlo hladno sa dnevnom temperaturom ispod 0°C i sa snegom povremeno, osim možda po Vojvodini gde će biti više suvog vremena u subotu.