METEOS: U SREDU OBLAČNO, MOGUĆA KIŠA PREPODNE

U noći ka sredi se očekuje povremena kiša. U sredu se oblaci premeštaju preko Srbije od severozapada ka jugoistoku uslovljavajući slabu kišu u prvom delu dana. Pre podne dolazi do delimičnog razvedravanja na severu Vojvodine, a zatim sredinom dana i popodne postepeno razvedravanje nastupa u većem delu severne i zapadne Srbije. Popodne suvo, a samo na jugu Srbije kiša. Dnevna temperatura za oko 5 stepeni niža u odnosu na utorak, ali je to i dalje iznad proseka. Vetar slab južni ujutru, a popodne jugozapadni i zapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 2°C do 8°C, a maksimalna dnevna od 9°C u Užicu do 13°C na severu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 4°C do 8°C.

U sredu u Kruševcu oblačno sa kišom koja prestaje popodne. Vetar slab južni i jugozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 5°C, a maksimalna 11°C. 

U četvrtak toplije sa sunčanim periodima uz umereno prolazno naoblačenje koje zahvata sever Srbije u toku prepodneva i brzo se premešta na istok i jugoistok Srbije, ali bez padavina. Vetar slab do umeren južni i jugozapadni vetar, na severu Vojvodine pre podne pojačan jugozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od -1°C do 6°C, a maksimalna dnevna od 14°C do 18°C.

U petak malo svežije, ali i dalje iznad proseka  sa dužim sunčanim periodima. U subotu toplo za ovo doba godine uz dnevnu temperaturu od 14°C do 18°C i sa sunčanim periodima. U nedelju naoblačenje sa prolaznom kišom uz pad temperature za 4 do 8 stepeni u odnosu na subotu.