METEOS: U NEDELJU KIŠA TOKOM DANA, UVEČE SNEG

U nedelju ciklon prelazi malo istočnije od Srbije uz pojačan severozapadni vetar i zahlađenje sa kišom, a zatim susnežicom i snegom uz moguću pravu mećavu. Na planinama će doći do daljeg povećanja  visine snega, a snežni pokrivač će se formirati i u nižim predelima visine 10 do 40 cm do ponedeljka ujutru. Ipak, temperatura u toku dana oko ili malo iznad nule, pa će sneg biti vlažan i topiti se na kolovozu. Vetar pojačan severozapadni. Pritisak u porastu i popodne iznad normale na zapadu Srbije, a na istoku Srbije ispod normale, pa oko normale uveče. Jutarnja temperatura od -1°C do 3°C, a popodnevna od 0°C do 3°C, u Negotinu do 6°C. Uveče susnežica i sneg. Temperatura u 22h od 0°C do 3°C.

U nedelju u Kruševcu oblačno sa kišom koja prelazi u susnežicu i sneg. Vetar umeren do pojačan severozapadni. Pritisak ispod normale, a krajem dana oko normale. Jutarnja temperatura 0°C, popodnevna oko 1°C. Uveče sneg i temperatura u padu.

U ponedeljak hladno i pretežno oblačno sa susnežicom i snegom. Na planinama će doći do daljeg povećanja  visine snega. Padavine prestaju na severu Vojvodine uz delimino razvedravanje, a zatim i u celoj Vojvodini tokom popodneva i večeri. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od -2°C do 2°C, a maksimalna od 0°C do 5°C koliko će biti u Negotinu.

U utorak je moguć sneg na jugu Srbije, a od srede suvo i na jugu sa slabim jutarnjim mrazevima uz neznatni porast dnevne temperature sa niskim oblacima i malo sunčanih intervala.