METEOS: TROPSKA VRUĆINA I U UTORAK, TEMPERATURA 38°C

U utorak sunčano i tropska vrućina usled uticaja veoma toplog vazduha sa severa Afrike. Vetar slab južni i jugoistočni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 14°C do 23°C, a maksimalna od 36°C do 39°C u Prijepolju i Bajinoj Bašti.

U utorak u Kruševcu sunčano i vruće. Vetar slab južni i jugoistočni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 38°C.

U sredu sunčano i još toplije uz tropske vrućine u svim predelima. Maksimalne temperature blizu 39-40°C, na jugu i jugozapadu Srbije. U četvrtak malo niže temperature ali i dalje vrlo toplo, a kasnije popodne i predveče naoblačenje koje zahvata jugozapadne, centralne i južne predele uz moguću slabu prolaznu kišu ililokalne pljuskove sa grmljavinom. U petak pojava slabe ili povremene kiše ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom uz promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima.

U subotu i nedelju  toplo. U subotu pretežno sunčano, a u nedelju postepeno naoblačenje koje dolazi sa zapada sa povremenom kišom tokom dana u većini predela osim na severu Srbije gde može ostati suvo. U periodu od petka do nedelje svežije i prijatnije vreme nego sredinom sedmice uz maksimalne temperature oko ili malo ispod 30°C.