METEOS: SUNČANO I TOPLO U NEDELJU, OKO 34°C

U nedelju pretežno sunčano i toplije nego u subotu. Vetar slab promenljiv ili istočni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale i u blagom opadanju. Minimalna temperatura od 10°C do 20°C, a maksimalna od 32°C do 34°C.

U nedelju  u Kruševcu pretežno sunčano i još toplije. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 14°C, a maksimalna do 33°C.

U ponedeljak pretežno sunčano i još toplije nego u nedelju, vrućina. Krajem dana na severu Vojvodine su mogući lokalni pljuskovi. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan, a na severu Vojvodine krajem dana u skretanju na severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 14°C do 21°C, a maksimalna od 31°C na severu Vojvodine do 36°C na jugu Srbije.

U  utorak osveženje uz povremenu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Samo će na jugu Srbije ostati toplo, ali i tamo krajem dana sa pljuskovima. Od srede do kraja sedmice svežije od proseka uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima.

Do kraja avgusta ne treba očekivati temperature iznad 30°C, prema današnjoj prognozi.