METEOS: PROMENLJIVO VREME, MOGUĆI KIŠA, PLJUSKOVI, GRMLJAVINA

U četvrtak ujutru i pre podne povremena kiša na istoku i jugoistoku Srbije. U ostalim krajevima sunčani periodi u prvom delu dana, a popodne razvoj oblaka sa pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Jačih pljuskova će biti na zapadu Srbije i u centralnim predelima, a moguće su i lokalne nepogode. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 20°C, a maksimalna od 28°C u Užicu do 31°C na jugu Srbije. Uveče je moguća pojava lokalnih pljuskova. Temperatura u 22 sata od 18°C do 22°C.

U četvrtak u Kruševcu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 30°C. Uveče je moguća kiša. 

U petak nestabilno uz malo nižu i prijatniju temperaturu. Tokom dana sa sunčanim periodima i razvojem oblaka uz kratkotrajnu kišu ili lokalne pljuskove sa grmljavinom ponegde. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 16°C do 20°C, a maksimalna od 26°C na zapadu do 29°C na jugu Srbije. Uveče je moguća ređa pojava lokalnih pljuskova. Temperatura u 22 sata od 18°C do 22°C. 

U subotu više sunčanih sati i slabiji dnevni razvoj oblaka. Od nedelje sunčano i sve toplije. Iduće sedmice vrućina i temperatura malo iznad 35°C sredinom iduće sedmice.