METEOS: HLADNIJE OD PROSEKA ZA OVO DOBA GODINE

U četvrtak na severu Srbije suvo sa dužim sunčanim periodima, a u ostalim krajevima tokom dana pretežno oblačno sa povremenom susnežicom i snegom. Veća šansa za padavine je u zapadnim, centralnim i južnim predelima. Vetar umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -3°C do 0°C, a maksimalna dnevna od 2°C u Dimitrovgradu do 8°C na severu Vojvodine gde će biti sunčano. Uveče susnežica i sneg u centralnim i južnim predelima, a na severu vedro sa mrazem. Temperatura u 22h od -2°C do 1°C.

U četvrtak u Kruševcu pretežno oblačno i hladno sa susnežicom i snegom povremeno. Vetar slab do umeren severni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -1°C, a maksimalna do 3°C.

U petak vrlo hladno za ovo doba godine. Na severu Srbije pretežno sunčano, a u ostalim krajevima promenljivo oblačno uz moguć kratkotrajni sneg u istočnim, centralnim i južnim predelima. Vetar slab do umeren severnih pravaca. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura od -6°C do -2°C, a maksimalna dnevna od 2°C na jugu Srbije do 5°C na severu Vojvodine.

Za vikend ujutru jaki mrazevi, a tokom dana vrlo hladno za ovo doba godine. U subotu na severu sunčano, a na jugu promenljivo oblačno. U nedelju svugde sunčano i tokom dana porast temperature u odnosu na subotu za oko 5°C. Početkom iduće sedmice sunčano uz nastavak otopljenja.