KOMPANIJE IZ RASINSKOG OKRUGA NA SAJMU TEHNIKE

Od 24. do 27. maja u Beogradu se održava 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća pod sloganom “Inovacije pred vašim očima” na kome će učestvovati i kompanije iz Kruševca.

Praznik tehnike, utorak 24. maj je dan kada 64. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, posle dvogodišnje pauze izazvane globalnom pandemijskom krizom, dočekuje tehničku, tehnološku i naučnu elitu sa svih svetskih meridijana. Sajam će trajati do 27. maja. Sajam tehnike se danas opisuje kao vodeća regionalna razvojno-tehnološka sajamska manifestacija, najugledniji specijalizovani sajamski događaj takvog profila i integrator i oslonac privredne saradnje na polju tehnike, tehničko-tehnoloških dostignuća i inovacija. Pod sloganom „Inovacije pred vašim očima“, tokom četiri sajamska dana, u pet hala i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, svoja tehničko-tehnološka postignuća predstaviće više od 500 direktnih i indirektnih izlagača, proizvodnih ili projektantskih kompanija, naučno-istraživačkih i obrazovnih institucija, start-up projekata i inovativnih pojedinaca iz tridesetak zemalja. Učešće na sajmu uzeće i 7 kompanija iz Rasinskog okruga, najavljeno je u RPK Kruševac.

Izlagači će u svojim izlagačkim programima predstaviti više od 100 inovacija i noviteta, najviše u sektorima koje pokriva industrijska revolucija 4.0, u robotici, primeni laserskih tehnologija, CNC mašinama, automatizaciji proizvodnih procesa, mernim instrumentima, alatima… Oko polovine prijavljenih inovacija odnosi se na domaće firme. Gotovo svi najvažniji državni i obrazovni činioci u promociji inovacija i naučnih, tehničko-tehnoloških istraživanja – od Ministarstva, nauke, tehnologije i tehnološkog razvoja, preko Centra za promociju nauke ili naučno-tehnoloških parkova, do svih najznačajnijih obrazovnih i naučno-istraživačkih instituta i institucija – daće svoj pečat i u izlagačkom i u okviru stručnog pratećeg programa Sajma tehnike.