„КARAVAN ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA“ U KRUŠEVCU

Privredna komora Srbije pokrenula je projekat „Кaravan ženskog preduzetništva“ sa ciljem da se podrže mali biznisi koji vode žene i da se u direktnoj komunikaciji sa preduzetnicama sagledaju njihovi izazovi u poslovanju.

PКS RPК Кruševac za preduzetnice sa teritorije Rasinskog okruga organizovala je sastanak pod nazivom „Na kafi sa preduzetnicama“ u okviru projekta „Кaravan ženskog preduzetništva“.

Trećina preduzetničkih radnji i firmi koje posluju u Srbiji u vlasništvu su žena, a cilj je da se taj procenat značajno uveća i da se kroz „Кaravan ženskog preduzetništva – Na kafi sa preduzetnicama“ podstakne što veći broj njih da se uključe u žensko preduzetništvo, a projekat vodi direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije, Branislava Simanić.

Кaravan ženskog preduzetništva je prilika i za promovisanje uspešnih poslovnih primera i uloga žena u privredi. Žene preduzetnice su imale priliku da pitaju sve što ih interesuje i da iznesu probleme sa kojima se susreću u poslovanju. Sastaku je predhodio prijem kod gradonačelnika Manojlovića. Gradonačelnik Ivan Manojlović je upoznao direktorku sa dostignućima i naporima Grada u ovoj oblasti i projektima koji su realizovani sa ciljem unapređenja ženskog preduzetništva. Nakon sastanka u Kabinetu, Gradonačelnik je posetio i RPK Kruševac, koja je jedna od prvih desetih planiranih destinacija za „Karavan ženskog preduzetništva“.