Izveštaj Štaba za vanredne situacije za 27.03.2018. godine:

Vodostaj Južne Morave na mernoj stanici Mojsinje je na koti 409 cm, promena za 24 sata je +26 cm i na snazi je vanredna odbrana od poplava. Državni put II A reda br.215, Kruševac – Đunis – Deligrad je prohodan za saobraćaj i odvija se u oba pravca uz poštovanje saobraćajne signalizacije. Na dve lokacije u naselju Đunis postavljena su 2 rezervoara od po 1.000 litara sa pijaćom vodom za snabdevanje stanovnika, odnosno domaćinstava čija su dvorišta i bunari bili poplavljeni prethodnih dana. JKP “Kruševac” po potrebi dostavlja tehničku vodu. Sve nadležne službe grada Kruševca prate stanje na terenu.

Zapadna Morava na mernoj stanici Jasika je u blagom porastu, vodostaj je na koti 105 cm, promena za 24 sata je +18 cm i u granicama je redovne odbrane od poplava.

Reka Rasina na mernoj stanici Ravni je u porastu, vodostaj je na koti 122 cm. Dotok vode u jezero Ćelije je 17 m3/s a ispuštanje iz jezera je takođe 17 m3/s. Vodosnabdevanje stabilno. Autobuski saobraćaj saobraćaj se odvija bez zastoja.
Aktivna su klizišta u naseljenim mestima Zdravinje, Ribare, Mala Reka, Velika Kruševica, a od juče su se aktivirala i klizišta u Jablanici i Globaru. U naseljnom mestu Lazarica, u ulicama Miše Mitrovića i Timočke Bune došlo je do odrona zemlje.
Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda za Jugoistočnu Srbiju i Rasinski okrug za dan 27.03.2018.godine, nema upozorenja za nastanak opasnih vremenskih pojava sem bržeg otapanja snežnog pokrivača u planinskim predelima.