IZVEŠTAJ ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE GRADA KRUŠEVCA

PADAVINE: U protekla 24 časa na teritoriji grada Kruševca palo je 2,2 l/m2 snega. Formiran je snežni pokrivač u visini od 1 cm.

ZIMSKA SLUŽBA: Na osnovu prognoziranih vremenskih prilika dat je nalog PZP „Kruševac
put„ AD da stepen angažovanja zimske službe bude 50%. JP „Putevi Srbije“ obaveštava da postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

JKP „VODOVOD-KRUŠEVAC“: Zbog kvara na vodovodnoj mreži dana 28.01.2021.godine od 08.00 do 14.00 časova bez vode će biti Kruševac – Čolak Antina; Stanoja Milojevića Šeleta i njoj prateće ulice; Kosovska, Majke Jugovića i prateće ulice.

INTERVENCIJE PRIPADNIKA VATROGASNO-SPASILAČKIH JEDINICA: Na teritoriji nadležnosti Odeljenja za vanredne situacije u Kruševcu, tokom protekla 24 časa, vatrogasno-spasilačke jedinice angažovane su na 1 požaru stambenog objekta, 1 požara dela kuhinje u stanu i 1 požara putničkog vozila. Prilikom navedenih intervencija, angažovano je 18 vatrogasaca-spasilaca sa 6 vatrogasnih vozila sa opremom. Nije bilo povređenih i stradalih lica.

Požari i eksplozije: U 02.25 časova došlo je do požara u delu naselja Lipovac-Šumice, teritorija grada Kruševca. Požarom je zahvaćena garaža, odakle se požar preneo na krov i tavanske prostorije stambenog objekta površine oko 160m2. U požaru su izgorela 2 automobila, 1 kombi vozilo, motocikl, materijal za vodovod i grejanje, hladnjača, 2 rashladne vitrine i frižider. Intervenisala je VSJ Kruševac 8 vatrogasaca – spasilaca sa 3 vatrogasna vozila i opremom.Požar je likvidiran u 05.40 časova. Nije bilo povređenih i stradalih lica.

VODOSTAJI NA REKAMA:
ZAPADNA MORAVA: JASIKA: 43, redovna 355, vanredna 430
JUŽNA MORAVA: MOJSINjE: 291, redovna 280, vanredna 400
RASINA: RAVNI: 132,

Napomena: Na Južnoj Moravi na snazi je redovna odbrana od poplava.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.