HOĆE LI BITI SUSPENDOVANI DŽAKA I ŠAĆIRI?

Džerdan Šaćiri i Granit Džaka, reprezentativci Švajcarske, mogi bi da budu supendovani na dva meča neigranja zbog mešanja politike u sport prilikom proslave gola na meču sa Srbijom, prenosi BBC.

 

Njih dvojica su postigli oba pogotka za „Sajdžije“ u meču sa našom reprezentacijom, međutim kod proslave simulirali su albanskog „orla“ koji se nalazi na zastavi ove države. Ovakva reakcija nije naišla na osudu samo kod srpskog dela javnosti, već su i mediji širom Evrope, među kojima su i Švajcarci, jasno stavili do znanja da je mešanje politike u sport nedopustivo.

 

FIFA je zbog toga pokrenula istragu protiv Šaćirija i Džake, a kako prenosi BBC mogli bi da budu suspendovani na dva meča, što znači da ne bi mogli da igraju protiv Kostarike u poslednjem kolu.

Kako su njih dvojica možda i najvažniji igrači reprezentacije Švajcarske, ekipa Vladimira Petkovića biće znatno oslabljena. Utakmica između Švajcarske i Kostarike na programu je u sredu od 20 časova, a u isto vreme igra se i duel između Srbije i Brazila.

„Orlovima“ je svašta potrebno kako bi se dalje plasirali, a preduslov za sve je da se ne izgubi utakmica od Brazila.

 

Izvor: B92.net