GUŽVE NA GRANIČNIM PRELAZIMA

Kilometarske kolone kamiona formirala su se na graničnim prelazima sa Mađarskom i Hrvatskom, gde se na prelaz u susedne države čeka i do sedam sati. Na granici sa Hrvatskom i Mađarskom, kada su putnička vozila u pitanju, dodaju, prema podacima Uprave granične policije kritične tačke su iste, ali se u njihovom slučaju na Horgošu i Batrovcima čeka znatno manje – između 30 i 60 minuta.

Na ostalim putevima i graničnim prelazima prema drugim zemljama nema većih gužvi i zadržavanja – dodaju u AMSS.

Na graničnom prelazu Horgoš trenutno je pojačan saobraćaj i putnička vozila se zadržavaju u intervalima od 30 do 60 minuta, saopštio je danas AMSS, pozivajući se na podatke Uprave granične policije. Takva situacija se, kako se navodi, može očekivati i na manjim prelazima kao što su Bački Vinogradi i Horgoš II. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih čekanja.

 

 

AMSS ističe da se tek očekuje pojačan saobraćaj zbog predstojećih uskršnjih praznika. Navodi se da u predparzničnim danima dolazi do formiranje dužih kolona vozila na ulaznim i izlaznim putničkim terminalima, uglavnom sa Mađarske i Hrvatske strane, kada zadržavanja postaju duža od uobičajenih. Zato se vozačima preporučuje da tih dana koriste granične prelaze koji su manje opterećeni i na kojima su zadržavanja kraća.

Prema poslednjim informacijama JP „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatnim stanicama. Podseća se da je pojačan rad na svim naplatanim stanicama, tako da ukoliko u narednim danima bude povremeno jačeg saobraćaja ne očekuju se duža zadržavanja. Napominje se da vozači pripreme tačan iznos za naplatu putarine.