„MALČANSKI BERBERIN“ PUŠTEN NA SLOBODU??

U Višem sudu u Beogradu danas je osuđen Ninoslav Jovanović (46), poznatiji kao Malčanski berberin, na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja žena putem društvenih mreža, dok je za druga dva dela proganjanja oslobođen optužbi. Osim toga, njemu će biti oduzet mobilni telefon kojim je komunicirao sa ženama. Ninoslavu Jovanoviću, koji se u pritvoru nalazi od oktobra meseca prošle godine, sudilo se zbog sumnje da je putem društvenih mreža i posredstvom aplikacija Messenger i Viber, proganjao i uznemiravao više devojaka i žena, zbog čega su mu u oktobru prošle godine stavljene lisice na ruke. On se sumnjičio da je proganjao žene tako što im je slao poruke različite sadržine i u njima, između ostalog, tražio da mu za novčanu nadoknadu pošalju svoju kosu ili dozvole da ih on šiša.

 

Više javno tužilaštvo je najpre predložilo da se Malčanski berberin proglasi krivim i osudi na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do tri godine i šest meseci zatvora za sva tri dela, kao i da mu se odredi zabrana prilaženja trima ženama. VJT je takav predlog obrazložilo imajući u vidu upornost optuženog koja se ogleda u broju upućenih poruka, i to ne samo oštećenima, nego i drugima, broj kontakata koji je ostvario, te ranije krivična dela. Sa druge strane, njegov advokat kazao je da smatra da sud može doneti samo oslobađajuću presudu, budući da su žene koje su bile u kontaktu sa njim ranije rekle da se nisu osećale ugroženo, te da su razgovori sa ženama bili prekidani onda kada su one to želele. Takođe, jedna od osoba sa kojom je komunicirao je maloletna, ali je ona tokom razgovora sa Berberinom slagala rekavši da je 1995. godište, te samim tim on nije ni znao da komunicira sa maloletnicom. Uz to, branilac je naveo da se Jovanović kaje zbog svega što je uradio, da je pokušao da se zaposli kao i to da je stupio u vanbračnu zajednicu.

 

Nakon njega, završnu reč imao je i Malčanski berberin, tokom koje je više puta ponovio da se kaje zbog svega što je uradio i to ne samo sada, već i zbog ranijih dela. Sud je doneo odluku da se Jovanoviću izrekne kazna zatvora u trajanju od pet meseci za krivično delo polno uznemiravanje, dok je za druga dva dela proganjanja oslobođen optužbi i na ovu presudu moguće je uložiti žalbu.

 

Jovanoviću je ukinut pritvor u kom se nalazi od oktobra prošle godine, a oduzet mu je telefon marke „huavei“ putem kog je komunicirao sa žrtvama.

 

Podsećanja radi, javnost Ninoslava Jovanovića poznaje po užasnim zverstvima zbog kog je više puta robijao. On je, naime, 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora jer je jednu 12-godišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Kao što je „Blic“ ranije pisao, roditelji iz sela odakle je Jovanović, u strahu, ošišale su kose svojim ćerkama jer su se nakon njegovog izlaska na slobodu plašile. Treba napomenuti da je Jovanović činio zlodela devojčicama dok je bio na uslovnoj kazni zatvora nakon nešto više od devet godina provedenih iza rešetaka.

 

Izvor: blic.rs