„ČKALJINI DANI“ U KRUŠEVCU OD 23. DO 31. MARTA

Povodom stogodišnjice od rođenja velikana Jugoslovenskog glumišta Miodraga Petrovića Čkalje, a na inicijativu mladih ljudi kruševačkog amaterskog pozorista „Čkalja“ i K.C. Kruševac, od 23. do 31. marta održaće se prvi međunarodni festival akadamskih predstava „Čkaljini dani“.

Otvaranje festivala zakazano je za sutra od 20 časova predstavom Amaterskog pozorišta „BORA ŠNAJDER“ u Beloj Sali KCK. Takmičarski deo festivala počinje 26. marta kada će biti izvedena predstava Fakulteta dramskih umetnosti iz Prištine sa privremenim sedištem u Zvečanu „INKVIZITOR“ po tekstu Fjodora Dostojevskog, zatim sledi Orvelova „ŽIVOTINJSKA FARMA“ 27. marta, dok će dan kasnije takođe u KCK publika moći da pogleda izvedbu „DRAGI TATA“ Akademije dramskih umetnosti iz Sarajeva. Festival zatvara predstava „DON ŽUAN SE VRAĆA IZ RATA“ Fakulteta dramskih umetnosti sa Cetinja 31.marta u Kruševačkom pozorištu.

Nagrade za najbolju mušku, najbolju žensku ulogu i najbolju predstavu biće uručene na završnoj večeri Festivala humora i satire „Zlatna kaciga“ 1. aprila kada je i rođen naš veliki glumac Miodrag Petrović Čkalja pre tačno 100 godina.