BRAČNI PAR PRONAĐEN MRTAV KOD TRSTENIKA

Policija je u bunaru pronašla tela bračnog para Anđelković iz Poljne kod Trstenika. Prebačeni su u kruševačku bolnicu radi obdukcije, koja bi trebalo da razjasni detalje tragedije. Iza tragično nastradalih supružnika ostalo je četvorogodišnje muško dete.

 

Direktor Centra za socijalni rad u Trsteniku Dragojlo Minić kaže da su komšije u selu primetile da dete plače, pa je policija je krenula u potragu za S. Anđelkovićem (57) i Č. Anđelković (50).  Njihov auto je nađen nedaleko od bunara koji je služio za zalivanje bašte, na potezu između sela Stragari i Milutovac, a odmah do auta bili su njihovi opanci. U kolima je bio kupus. Prema saznanjima iz kruševačke policije, supružnici su dva sata kasnije nađeni u bunaru, licima okrenutim ka dnu. Ono što se zna jeste da nisu bili korisnici socijalne pomoći. Komšije su roditelje poslednji put videli u subotu, od kada je dete bilo samo u kući. „Dobili poziv noćas u tri sata od policije, da se u Poljni nalazi smrznuto i nezbrinuto dete i naravno, naša dežurna služba odmah je krenula na teren“, kaže za RTS Dragojlo Minić. Objašnjava da je mališan bio zavijen u ćebence i da je sanitetom prebačen na Odeljenje pedijatrije u Kruševcu. „Preduzeli smo sve potrebne mere i trenutno se radi na pripremi srodničke porodice iz Bošnjana koja bi trebalo da preuzme brigu o detetu“, napominje Minić.

 

U Opštoj bolnici Kruševac RTS-u je potvrđeno da se četvorogodišnji dečak još uvek nalazi na Odeljenju pedijatrije i da je u stabilnom stanju. Zbog znakova lakše hipotermije i infekcije gornjih disajnih puteva dobio je adekvatnu terapiju. Pored lekara, u tim koji brine o mališanu uključen je i psiholog. U toku je obdukcija tela supružnika. Kako iz izvora u MUP-u Kruševac saznaje RTS, za sada nema indicija da je u pitanju krivično delo, već se pretpostavlja da se radi o nesrećnom slučaju.

 

Izvor: rts.rs