BESPLATAN JAVNI PREVOZ NA TERITORIJI OPŠTINE VRNJAČKA BANJA

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović je juče saopštio da je doneta odluka da javni prevoz na teritoriji ove opstine bude besplatan za sve kategorije stanovništva.

„Nakon kupovine pet novih autobusa, sa menadžmentom J.P.“Novi Autoprevoz“ dogovaramo uvođenje novih linija i novih polazaka, kako bi ova usluga bila jednako dostupna svim našim građanima. Naš novi cilj je uspostavljanje međugradskog prevoza. Svaka nova investicija i nova usluga, uspešno realizovani zacrtani ciljevi, rezultat su jedinstva koje je snaga naše zajednice“, dodao je Đurović i zahvalio se građanima na podršci i poverenju.

Podsetimo, nakon nekoliko neuspelih privatizacija opština Vrnjačka Banja je uz podršku Vlade Republike kupila iz stečaja ovu prevozničku firmu, koja je u potpunosti bila devastirana i bez ijednog autobusa i autobuske linije. Jedan od prvih poteza koji je lokalna vlast u Vrnjačkoj Banji preduzela je kupovina autobuske stanice i čitavog kompleksa, oko osam hektara sa imovinom. Nakon kupovine krenulo se sa uređenjem tako da je čitav kompleks Novog Autoprevoza stavljen u funkciju, pre svega rad autobuske stanice, parkiralište i naplata parking prostora, a zatim su proširene delatnosti, kupljen je turistički vozić.

Pet novih autobusa, čija je vrednost 570.000 evra, vrnjačkim ulicama započeli su prevoz putnika sredinom januara ove godine.