ATANASKOVIĆ NA POSLOVNOM FORUMU SLOVAČKA – SRBIJA

Delegacija Ministarstva privrede na čelu sa ministarkom Anđelkom Atanasković boravi u službenoj poseti Bratislavi povodom održavanja Poslovnog foruma Slovačka – Srbija i 10. zasedanja Mešovite komisije za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Slovačke Republike.

Otvarajući Poslovni forum, koji su organizovale uz podršku na najvišem nivou, Privredna komora Srbije i Agencija za investicije i razvoj trgovine (SARIO), ministarka Atanasković je poručila da je Slovačka jedan od iskrenih prijatelja Srbije i u prethodnim godinama.

Kako je navela, rast industrije i ulaganje u infrastrukturu, glavni su pokretači ekonomskog razvoja, koji su omogućili Srbiji da nastupi kao jedan od regionalnnih lidera u privlačenju stranih investicija. Ministarka je rekla da veruje da će održavanje Poslovnog foruma doprineti uspostavljanju nove i daljem unapređenje postojeće poslovne saradnje Srbije i Slovačke u različitim oblastima. Ministarka Atanasković je u Bratislavi održala i bilateralni sastanak sa Rihardom Sulikom, potpredsednikom Vlade Slovačke Republike i ministarom privrede, a tokom dvodnevne posete Bratislavi, sastaće se sa slovačkim investitorima u Srbiji i predstavnicima Udruženja Srba u Slovačkoj.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.