MENSA TESTIRANJE U KRUŠEVCU U SUBOTU, 20.10.2018.

U subotu 20. oktobra 2018. godine, u Medicinskoj školi u Kruševcu biće organizovano jesenje testiranje inteligencije koje organizuje Mensa Srbije. Testiranje će početi u 14.30 a prijave se primaju na licu mesta od 14 časova.

 

 

O MENSI

 

Mensa je latinska reč za „okrugli sto“. Naziv udruženja je odabran u skladu sa njegovim principom da su svi članovi udruženja potpuno ravnopravni. Jedini uslov za prijem je ostvaren takav rezultat na testu inteligencije, koji vas svrstava u gornjih 2% ukupne populacije, a koji izražen u koeficijentu inteligencije (IQ) iznosi 131 ili više po Vekslerovoj, 133 ili više po Bine-Simonovoj, odnosno 148 ili više po Katelovoj skali.

 

Mensa je samo ime za naše udruženje, a nikako predstavnik nekakvog kolektivnog stanovišta: ideološkog, političkog, filozofskog ili religijskog. Članovi deluju po svojim životnim opredeljenjima, a udruženje je samo prilika više da se sretnu i komuniciraju. Mensa je pre svega društvo prijatelja – skup ljudi različitog porekla, sklonosti, starosti, sa različitim poljima interesovanja. Mensa pruža priliku da se osobe visokog koeficijenta inteligencije nađu, razgovaraju, razmene misli i iskustva i naravno zabave.

 

Članstvo u Mensi je dobrovoljno. Svima koji su stekli pravo na prijem upućuje se poziv da postanu članovi udruženja. Prihvatanjem Članstva prihvatate i statut udruženja. U statutu sem formalnih članova vezanih za organizaciona pitanja stoji samo jedan član koji vas obavezuje: svoje stavove ne smete pripisivati Mensi kao stavove udruženja. Ipak pri iznošenju svojih stavova smete da napomenete da ste član Mense.

 

PREDNOSTI ČLANSTVA U MENSI

 

Mensa kao mreža, pored brojnih mogućnosti za upoznavanje sa članovima Mense Srbije i ostalih Mensi i uspostavljanje prijateljstava, otvara mogućnost povezivanja i na poslovnom nivou. Kompanije naših članova i prijatelja omogućavaju specijalne povoljnosti članovima Mense Srbije.