OBELEŽENO 100 GODINA OD OSNIVANJA OPŠTE BOLNICE

U Kruševačkom pozorištu je održana svečana akademija povodom 100 godina od osnivanja Opšte bolnice Kruševac. Svečanosti je prisustvovala gradonačelnik Jasmina Palurović, predsednik Skupštine Predrag Vukićević, zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović, predstavnici vojske, policije, crkve, direktori javnih i privatnih preduzeća, ustanova, brojni gosti i lekari i tehničari Opšte bolnice Kruševac.

Nakon filma o istorijatu i sadašnjem stanju ove zdravstvene ustanove, prisutne je pozdravila direktorka Opšte bolnice Kruševac  prim. mr sci. med. Vesna Stević Gajić. “Ovo je prilika da se zahvalim svim bivšim i sadašnjim direktorima i rukovodiocima bolnice, lekarima, medicinskim sestrama i tehničarima, na svemu što su uradili za napredak i razvoj ove ustanove. Kao i sve bolnice u Srbiji, pregurali smo jedan težak period u vreme najveće pandemije COVID virusa, tako da sada krećemo u nove poslovne poduhvate, a u planu je i kompletna rekonstrukcija objekata i kruga bolnice. Mi godišnje imamo oko 350.000 pregleda, oko 6.500 hirurških intervencija, a sve to nam omogućuje sve bolja i bolja opremeljenost u kadrovima i neophodnoj medicinskoj opremi. Sada u našoj bolnici imamo magnetnu rezonancu, dva savremena skenera, angio salu i brojne druge nove aparate na svim odeljenjima, što omogućava sve vrste kvalitetne  zdravstvene pomoći našim sugrađanima i izlečene i zadovoljne pacijente”, rekla je prim. mr sci. med. Stević Gajić.

Ovom prilikom uručene su brojne zahvalnice i pohvale bivšim i sadašnjim medicinskim radnicima, kao i preduzećima i ustanovama za dugogodišnju saradnju, a Plaketu je u ime grada Kruševca primila gradonačelnik Jasmina Palurović.

U ime nagrađenih zahvalila se dr Nevenka Dobričić Čevrljaković, a prigodan program izveli su učenici Muzičke škole i glumci Kruševačkog pozorišta.

krusevac.rs