246. BATALJON ABHO SNABDEVA VODOM VIŠE SELA U SRBIJI

Pripadnici 246.bataljona ABHO iz Kruševca, koji je u sastavu Kopnene Vojske, Vojske Srbije, su učešćem u brojnim zadacima pomoći stanovništvu, u prethodnom periodu, iskazali svoju veliku humanost i požrtvovanje pomažući ne samo svojim sugrađanima u Kruševcu, već i stanovništvu cele Republike Srbije.

Pored svojih redovnih zadataka, od 12. avgusta, usled nestanka vode, uspostavili su cisternama snabdevanje stanovništva opština Požega i Lučani pijaćom vodom, sa 4 automobil-cisterne za vodu od po 3 tone.

U opštini Lučani pripadnici 246. bataljona ABHO snabdevaju pijaćom vodom sela Tijanje, Lis, Markovica, Turica, Grab, Đerac i Puhovo a u opštini Požega pijaćom vodom snabdevaju sela Visibaba, Godovik, Radovce i Rupljevo.

Ako posmatramo period od nekih 20-ak godina unazad pripadnici 246. bataljona ABHO bili su angažovani na dosta složenih, odgovornih i izuzetno zahtevnih zadataka, u kojima je pružena značajna pomoć ugroženom stanovništvu na teritoriji cele Republike Srbije.

Samo u ovom slučaju, za 6 dana dotureno je ugroženom stanovništvu blizu 200 tona pijaće vode uz pređenih hiljadu i više kilometara.

246.bataljon ABHO daje i daće uvek svoj maksimum po pitanju angažovanja ljudskih resursa i tehničkih sredstava, kako bi obezbedio optimalne uslove za život ugroženog stanovništva, navodi se u saopštenju.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.