ZAVRŠNI RADOVI NA REMONTU GASNIH KOTLOVA

Do početka grejne sezone, koja počinje 15. oktobra, biće završeni radovi na kotlovima i toplovodnoj mreži. “Remont dva kotla na gas i jednog na ugalj biće završeni do početka grejne sezone”, rečeno je u Gradskoj Toplani Kruševac.

 

Zbog čestih kvarova na dotrajalim kotlovima u centralnom toplotnom izvoru Gradske toplane, Kruševac je ove zime imao mnogo problema sa grejanjem. Zajedničkim ulaganjima države i lokalne samouprave od naredne grejne sezone koja počinje 15. oktobra, problem će biti trajno rešen. Remont dva kotla na gas i jednog na ugalj biće završeni do početka grejne sezone što je dovoljno za grejanje korisnika, dok će drugi kotao na ugalj biti završen do decembra.

 

Radovi na remontu uveliko se izvode a Toplanu je obišla I gradonačelnica Kruševca Jasmina palurović. Kotlovi na gas nisu bili u funkciji od 2006 godine , a kotlovi na ugalj su radili smanjenim kapacitetom oba ukupno 30 megavata Nakon remonta, njihova iskorišćenost biti maksimalna, što znači da će imati snagu od 70 megavata dodao je Azdejković.

 

Mreža se puni, Energenata ima dovoljno, tako da u toplani naglašavaju da su spremni za predstojeću grejnu sezonu. Inače “Gradska Toplana” ima oko 9000 kosrisnika.