ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA TOPLOVODA KROZ „LAZAREV GRAD“

Radnici JKP ,,Gradska toplana” Kruševac, dana 30.07.2021. godine, okončali su radove na distributivnom magistralnom toplovodu u delu od Miličine do Strahinjićeve ulice (kroz arheološki park ,,Lazarev grad”).

Rekonstrukcija započeta pre tačno mesec dana, tačnije 30. juna tekuće godine obuhvatila je trasu od postojeće toplovodne komore na raskrsnici ulica Stevana Visokog i Miličine do toplovodne komore u krugu Arheološkog parka u neposrednoj blizini Strahinjićeve ulice.

Stare i dotrajale cevi, zamenjene su novim u dužini od oko 400 metara, prvi put nakon skoro četrdeset godina. Za ovu investiciju je JKP ,, Gradska toplana ” Kruševac iz sopstvenih sredstava izdvojila čak 7.265.000 dinara, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta grejanja u naselju Ujedinjene nacije, kao i ulicama Damnjana Maksića, Cara Lazara, Slikara Milovanovića i Balšićevoj, koje se snabdevaju toplotnom energijom sa ovog ditributivnog kraka.

Planirani nastavak radova na sanaciji i rekonstrukciji toplovodne mreže i priključnih toplovoda i priprema za predstojeću grejnu sezonu 2021/22. odvijaće se od 3. avgusta u ulici Ostrva Vida.

Komentari su zatvoreni, ali su trackbacks i pingbacks otvoreni.