VRTIĆI SPREMNI, ČEKA SE ODLUKA MINISTARSTVA /video

Vrtići će morati da se otvore zbog roditelja koji nemaju kuda sa decom kada rade. To je u petak izjavio epidemiolog Predrag Kon, da bi dva dana kasnije precizirao da je protiv otvaranja vrtića pre 1. juna. Posle sastanka koji je sa nadležnima za predškolsko vaspitanje, kao i sa predstavnicima sindikata u utorak zakazao ministar prosvete Mladen Šarčević trebalo bi da bude jasnije – otvaraju li se vrtići i kada?? Pitali smo direktorku kruševačke Predškolske ustanove, da li vrtići i osoblje spremno dočekuju odluku Ministarstva..

 

Ppredškolska ustanova „Nata Veljković“ nije potpuno prekinula rad sa proglašenjem vanrednog stanja već je prilagodila svoje aktivnosti novouvedenim merama. Bio je to jedan veliki izazov za sve zaposlene. Napravljena je digitalna platforma u okviru Ustanove, „Vrtićka zajednica“ putem koje vaspitači, medicinske sestre vaspitači i stručni saradnici, na sebi svojstven, kreativan način postavljaju predloge aktivnosti za sve predškolske uzraste. Ono što je najvažnije, ističe direktorka Živković, mališani su oduševljeni ovakvim vidom komunikacije.

 

U okviru kruševačke predškolske ustanove “Nata Veljković” godinama već funkcioniše kuhinja “Pionir” koja priprema obroke za mališane koji pohađaju pripremne grupe u vrtićima. Od kad deca nisu u vrtićima, kuhinja “Pionir” priprema hranu za prodajni objekat ustanove – “Natina kašika” i za korisnike Narodne kuhinje u Kruševcu.

 

 

Dakle, predškolska ustanova “Nata Veljković” se dobro snašla u novonastalim okolnostima ali i spremna je za nastavak rada, onako kako i kada odluče nadležni.